Urmărire comandă
Instant Foto
Serviciul clienți
0316 300 693

Contul meu de utilizator

Vă rugăm să alegeți...
La deconectare, toate proiectele nesalvate și conținutul coșului vor fi șterse din motive de securitate.
Realizearea unui perete foto

Sfaturi creative

Decorațiune DIY: Perete foto

Peretele foto este soluția perfectă pentru a prezenta fotografiile de familie, prieteni, animale de companie și evenimente speciale în mod creativ. În acest articol vă prezentăm câteva sfaturi și trucuri pentru a realiza un perete foto armonios și plin de amintiri plăcute.

Care imagini se potrivesc?

Crează un perete foto pe gustul tău! Vestea cea bună este că fotografiile pot fi combinate după bunul plac. Dacă dorești să obții o imagine de ansamblu și mai elegant, poți adăuga la fotografii postere și alte opere de artă. Poți experimenta cu diferite formate de imagine, astfel încât să obții un efect general și mai interesant. De asemenea, poți alege fotografii tematice care se referă la o anumită temă, cum ar fi anotimpurile, copiii sau vacanță. Concentrează-te pe fotografiile preferate.

5 sfaturi pentru realizarea unui perete foto perfecte

Pentru ca locuința ta să reflecte individualitate și armonie, este importantă combinația și efectul general al imaginilor. În cele ce urmează, vă prezentăm 5 opțiuni de design, care vă oferă o gamă largă de opțiuni pentru poziționarea fotografiilor.

1. Peretele galeriei:

Conceptul de bază este o perete de galerie simplă cu poze multe și diferite, înrămate, pe perete într-un spațiu relativ mic. Pe lângă fotografii, mai poti aseza diverse elemente grafice, texte sau lucrări artistice. Folosind imagini de diferite dimensiuni, peretele galeriei devine o operă de artă independentă, completă.

Sistem de suspendare Petersburg
În suspensia Petersburg (sau suspensia de salon), diferite imagini înrămate sunt combinate pentru a crea o operă de artă completă.

2. Foto perete cu decorațiune:

În cazul unui perete foto, ia în considerare nu numai fotografiile, ci și fundalul, care este cel puțin la fel de important ca și selecția imaginilor în sine. De exemplu, îți poți aranja fotografiile într-o formă în jurul unei lămpi de perete, oferindu-le astfel o iluminare benefică. O altă opțiune este utilizarea textelor decorative, pentru aceasta vei avea nevoie de vopsea.

Combinație de perete foto și tatuaj de perete
Pentru o varietate vizuală, poți combina peretele foto cu pictura de perete sau alte elemente decorative.

3. Colțul foto

Dacă nu ai foarte mult spațiu pentru a crea un perete foto, merită să folosești colțurile camerelor în acest scop. Marginile și colțurile pot crea un efect general foarte interesant. Într-un colț, poți agăța fotografii cu tine și partenerul tău la începutul relației sau la nuntă, iar în celălalt colț poți pune fotografii cu copiii sau animalele de companie. Designul colțului foto poate fi limitat doar de creativitate.

Perete foto în colț cu fotografii de familie
În cazul suprafețelor de perete mai mici, peretele foto se poate extinde printr-un colț al camerei, astfel atmosfera camerei va deveni cu adevărat fermecătoare.

4. Decorațiuni din mai multe părți

O versiune interesantă a aranjamentului fotografia împărțită în două sau mai multe piese. Chiar și distanța dintre imagini slăbește efectul general și creează o experiență vizuală unică. Un perete foto poate fi creat și prin plasarea diferitelor fotografii într-o anumită ordine. Decorațiuni de perete din mai multe părți pot fi găsite în multe formate diferite, astfel încât fiecare să găsească ceva care îi place.

Motiv foto pe un decor de perete din patru părți
În cadrul designului cu mai multe părți, un motiv se extinde la mai multe tablouri de perete. În acest fel, oferă o priveliște uluitoare și incitantă în casa ta.

5. Hexxas

Modelele hexagonale - și anume hexxas - adaugă emoție și varietate spațiului cu aspectul lor care rupe forma. Poți alege dintre două opțiuni de design; sau împarte un motiv în mai multe părți mici sau combină mai multe imagini în el. Umerașul magnetic face ca decorul să fie cu adevărat practic, deoarece nu deteriorează peretele și îi poți schimba cu ușurință aranjamentul.

Perete foto cu hexxas
Cu forma lor hexagonală, hexxas este simbolul decorațiunii moderne de perete.

Idei creative

Decorațiunile de perete, care pot fi schimbate cu ușurință, arată o imagine de ansamblu interesantă și variată. De exemplu, folosește panouri practice de afiș în loc să montezi fotografiile pe perete în rame, greu de schimbate. Poți atașa fotografii mai mici pe o placă de lemn vopsită cu cleme metalice sau bandă de mascare colorată și le poți schimba aranjamentul în funcție de anotimpuri și sărbători. De asemenea, poți atașa imaginile la un șir de lumină LED cu cleme mici, pentru a crea un mediu de vis cu fotografiile preferate. Pentru această soluție DIY, vă recomandăm fotografiile retro.

Locul ideal pentru un perete foto

Pe lângă sortarea fotografiilor perfecte, alegerea suprafeței potrivite de perete este un pas important, deoarece merită să montezi peretele foto pe o suprafață care să accentueze compoziția. De asemenea, merită iei în considerare faptul că un stil diferit de fotografie se potrivește fiecărei încăperi.

  • Sufragerie: Peretele din spatele canapelei oferă un spațiu frumos pentru cele mai bune fotografii. Nu numai tu și familia ta, ci și oaspeții tăi privesc această suprafață de perete. Așa că ar trebui să decorezi acest loc cu o fotografie de zile de naștere, nunți sau un moment de familie bine surprins.
  • Dormitor: Zona de deasupra tăbliei este locul ideal pentru a afișa momente mai personale. Acestea includ, de exemplu, fotografii de sarcină și bebeluși sau imagini din ultima vacanță la plajă.
  • Hol: Peretele foto poate accentua atmosfera plictisitoare al holului. Pereții coridoarelor oferă un spațiu mare pentru aranjarea creativă a decorațiunilor. Alege imagini din călătoriile tale, din vacanțele cu familia sau chiar din momente simple, dar cu atât mai minunate, de zi cu zi.
  • Scara: Cu panta scării compoziția devine mai interesantă. Această suprafață de perete este ideală pentru fotografiile de familie în ordine cronologică. Pozele de grădiniță pot fi poziționate în partea de jos, iar fotografiile de absolvire în partea de sus.
  • Bucătărie: Motivele legate de mâncare sau fotografiile de vacanță funcționează foarte bine în această cameră. În bucătărie, pozele se murdăresc mai ușor, așa că aici poți proiecta o fotografie din sticlă acrilică. Practic și ușor de curățat.
Perete foto deasupra scării, cu fotografii de familie
Urcând scările, amintirile așezate pe perete sunt cu adevărat fermecătoare. Aici ai și opțiunea de a aranja fotografiile în ordine cronologică.

Realizează un perete foto

Există multe opțiuni pentru a realiza un perete foto. Odată ce ai selectate fotografiile preferate, alege locul ideal pentru peretele foto.

Echipa CEWE îți urează multă bucurie la realizarea unui perete foto!

De la sfaturi de editare la formate de fotocărți

În acest fel amintirile dumneavoastră vor fi tangibile